top of page
  • Foto del escritorFonts del Montseny

Èxit rotund a la ruta de les fonts de Riells i Viabrea.

El passat 7 d'octubre, vam tenir la sort de poder organitzar conjuntament amb l'Ajuntament de Riells i Viabrea una ruta entorn a les fonts de la vall de can Plana.


Una trentena de persones ens van voler acompanyar a veure la font de l’Avet (o de Can Ganyes), de Sant Vicenç (o de les Illes), i la font de Can Viader Vell.


L'Ajuntament també va obsequiar-nos amb una bossa i un esmorzar saludable!


Gràcies a tots per acompanyar-nos.


L'Oscar Farrerons, fent una explicació sobre la Font de can Viader Vell.


Font de Sant Vicenç, també anomenada font de les Illes (referent el mas que hi més al nord). Font original de 1930, es troba situada dins un nínxol d’obra de totxo encastat al mur original de pedra de junta oberta. La coberta del nínxol és de volta catalana, i el fons de pedra natural rejuntada. Sobre el broc de la font una gran majòlica de 12 peces ceràmiques, en bon estat de conservació, mostra una imatge idíl·lica del sant a qui és dedicada la font, amb el nom de la font en castellà. Sant Vicenç apareix somrient amb la mà dreta aixecada i l’esquerra sobre una escriptura portada per un angelet de vestimenta rosa; hi ha dos altres angelets als seus peus, un amb una corona floral i l’altre amb una flauta. El conjunt ceràmic és signat al marge dret inferior per Joan Vicens, una empresa ceramista de Barcelona. La millor forma d’accedir a la font és seguint el camí de Can Ganyes cap a nord, a uns 650 metes girar a la dreta, després una altre vegada a la dreta i marxar sot avall a un petit mur de contenció per trobar a cent metres la font baixant per uns bonics graons de pedra.
123 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo
bottom of page