top of page
  • Foto del escritorFonts del Montseny

Descobrint la Font del Molinot

La Font del Molinot la trobem a Mosqueroles capital del terme municipal de Fogars de Montclús.

Justament a les coordenades: [41.72110, 2.44384] però per arribar-hi fàcilment si venim des de Sant Celoni, superarem el nucli de Mosqueroles pujant direcció a la Costa del Montseny però en veure l’encreuament de l’ermita de Santa Magdalena, tombarem a l’esquerra. No hem d’anar cap a l’ermita, hem de seguir la pista forestal que va en direcció a la Serra de Cal Papo.

Poc mestres després de superar un safareig amb vistes a Mosqueroles vindrà una corba de dretes, però nosaltres tombarem per la pista forestal a mà esquerra.

Superarem varis cases que ens quedaran a mà dreta com: Cal Mestre, Cal Sisó i Cal Mestre Ros. A poc de passar l’últim ens anem fixant a mà esquerra perquè veurem un corriolet una mica amagat que descendeix cap a la Riera del Rifer.

A la que observem el corriol, aparquem on poguem i baixarem el corriol amb unes meravelloses vistes al Rifer. A uns 100 metres trobem la font a mà dreta.

La font està ubicada en un indret idíl·lic entre meravellosos plataners i alzines on convida a fer una bona fontada.

La font es caracteritza de tres murs rectangulars adjunts que li donen una petita forma encorbada.

A la seva esquerra hi trobem un petit roc que fa la funció de banc.

Al mur central a la part superior hi trobem l’any que deduïm que es va construir la font: «1865» tot i que a sobre i veiem les inicials «A» i «Y» que fa pensar que posi «ANY» però al no veure la «N» ho posem en dubte.

Just a sota d’aquesta inscripció en veiem una altre amb el nom de la font «FONT DEL MOLINOT»

I a la part esquerra una inscripció de la data de la seva restauració: «RESTAURADA AÑO 1974»

El broc d’acer de mitja canya el trobem al centre i peu de la font on l’acompanya un altre tub (ara tapat) que en desconeixem la funció.

En sabem ben poc d’aquesta font així que si algú en sap alguna cosa més ens podeu fer arribar informació a fontsdelmontseny@gmail.com


Moltes gràcies.

Projecte Fonts del Montseny.

Texts i fotografies originals de: Oscar Farrerons i Adrià Corella.

128 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo
bottom of page